Søk i denne bloggen

onsdag 24. februar 2021

Skolebøllepolitikk og D. Trump











«School bullying» og «schoolbullying language» gir mange treff på nettsøk. Skolebøllen er blant mye også en som har etablert selvoppnevnt definisjonsmakt til å bestemme hvem som er utafor og innafor, hvem som kan pekes ut som offer og hvem som er «lojale» støttespillere slik bøllen ser det. Trumps politiske omgangsform inneholder noe som ligner. Det er slik vi har lært oss å kjenne presidentkandidaten fra forrige valgkamp som «Crooked Hillary», tidligere FBI sjef som «Slimeball Comey» og lederen i kongressen, Nancy Pelosi, som «Crazy Nancy». Inntrengerne i Capitol, brukte dette kallenavnet når de søkte etter henne.  Nåværende president ble under hele valgkampen omtalt som «Sleepy Joe». En kan ikke se bort fra at Trumps totale oppheng i at valget var «Fraud and Steal» har sammenheng med den sistnevnte navnetildelingen. For Trump ble det sannsynligvis helt umulig å forholde seg til at han kunne tape valget med en mot-kandidat som "Sleepy Joe".

Stadig nye kallenavn. Etter at det ikke ble nødvendig flertall for å dømme Trump for medvirkning i angrepet på Kongressen gikk republikanernes minoritetsleder McConnell på talerstolen i Sentatet og erklærte at Trump «is practically and morally responsible for provoking the events». Trump kalte etter dette McConnell «a dour, sullen and unsmiling political hack» og advarte partiets senatorer om at de ville tape fremtidige valg om de valgte å støtte McConnell. «Unsmiling McConnell» synes imidlertid fortsatt å ha støtte i partiet, også fra politikere som ellers støtter Trump. Også andre republikanere i Senatet som stemte for å legge ansvar for angrepet på Trump har fått sine pass påskrevet og kan vente seg konkurranse om taburettene. Målinger som er foretatt viser at et flertall av republikanske velgere faktisk vil følge Trump dersom han velger å gå ut av partiet og starte sitt eget politiske prosjekt.

Trump opplever witch-hunt og hoax på flere fronter. I New York er det igangsatt etterforskning av Trumps forretningsvirksomhet og Høyesterett har besluttet at tidligere tilbakeholdte skattedokumenter må utleveres. Georgia følger opp Trumps anstrengelser for å få de ansvarlige for valget i denne delstaten til «å finne» nye stemmer på Trump som ville vippe valget i hans retning. NAACP, en organisasjon som arbeider for fargedes rettigheter, har anmeldt Trump og hans advokat Rudy Giuliani og to ekstrem-høyre grupperinger involvert i angrepet 6. januar på Kongressen for angrep på sivile rettigheter fastslått i «Ku Klux Klan-loven» fra 1871. Trump vil opplagt både få og ta oppmerksomhet fremover. Men hans egen oppfatning av dette er at han er utsatt for en «Political Witch Hunt» and «Hoax» (narrespill). Her må vi huske at Trump står bak uttalelsen: «When Ithink I’m right, nothing bothers me».



Pentagon ville ikke ha soldater ved Kongressbygningen. I en høring for to senatskomiteer i etterkant av stormingen uttalte den nå avgåtte politisjefen med ansvar for sikkerheten den 6. januar at de gjentatte ganger hadde bedt forsvarsdepartementet om forsterkninger. En toppleder i departementet hadde etter hvert meldt tilbake at han at ikke ville anbefale å sende nasjonalgarden til Kongressbygningen fordi det ikke ville ta seg bra ut med soldater der, men at han ville sende forespørselen videre oppover i systemet. Det gikk enda flere timer før sikkerhetstyrkene på stadig vikende front fikk assistanse.

Trump taler ved CPAC f.k. søndag. Kommende søndag skal Trump holde tale på CPAC i Orlando i Florida. CPAC står for Conservative Political Action Conference og er en tonangivende scene for USAs politiske høyreside. Dette kan være en mulighet for Trump til å kunngjøre sitt kandidatur for presidentembetet i 2024. Mange av Trumps embetsmenn står på talerlisten som i alt teller 120 navn. Flere konservative senatorer og kongressrepresentanter vil også delta. Trump har også meddelt at han senere vil delta på det republikanske partiets donor-samling. Denne arrangeres senere i vår. Her vil han også møte andre potensielle republikanske kandidater til presidentvalgkampen i 2024.

Flere Trump-medarbeidere stiller til valg. Flere av Trumps nærmeste medarbeidere utfordrer nå republikanske representanter og senatorer som stemte for å tiltale, og senere for å dømme, Trump. En av disse er Max Miller som arbeidet i Det Hvite Hus under Trump. Han vil utfordre Anthony Gonzales i Ohio. Liz Cheney, representant fra Wyoming får konkurranse i sin stat og det samme gjør representant Adam Kinzinger i Illinois. I Arkansas stiller tidligere pressesekretær under Trump, Sarah Huckabee, som kandidat i Guvenør-valget. Og listen over Trump-tilsatte som på denne måten søker posisjoner inneholder mange flere navn.

Vi vil opplagt få høre mer fra Trump. Tilhengerne blant over 70 millioner stemmer i presidentvalget blir ikke borte med et trylleslag. I tillegg til å opptre som politisk skolebølle var og er Trump en god iscenesetter av seg selv, som da han fikk ryddet gatene og spaserte med bibelen til St. Johns Church. Kanskje vil vi også møte flere personer tildelt «kallenavn».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar